Meer weten? Neem contact met ons op of lees meer in onze sectie veelgestelde vragen!  Inschrijven voor de puppy cursus? Klik HIER

Slide Background

Vragen over onze cursussen of lid worden?
Neem snel contact op met onze vrijwilligers.

Slide Background

Op de hoogte blijven van al het nieuws?
Meld je aan voor onze nieuwsbrief .

KCC voorlichting 05Het aanschaffen van een hond is niet hetzelfde als het aanschaffen van een kat, konijn of een aquarium met vissen. Er komt veel meer bij kijken als je een hond bij je in huis neemt.

Allereerst: een hond moet je een aantal keren per dag uitlaten!! Het is leuk als je in de zomer een pup koopt en hem overal mee naartoe neemt, maar....... ook als het regent en als het koud is zal je hond naar buiten moeten. Veel mensen verdiepen zich niet in de aanschaf van een hond, maar nemen bijvoorbeeld een hond omdat die van de buren zo leuk is. Een hond heb je 24 uur per dag.

Denk er bijvoorbeeld ook aan of je een grote of een kleine hond wil. Een kleine hond is makkelijker overal mee naartoe te nemen. Een grote hond neemt veel meer ruimte in. Neem je een langharige hond of juist een kortharige. Als je een hond neemt die getrimd moet worden, bedenk dat dit zo’n 4 x per jaar moet gebeuren. Neem je een hond uit een werklijn, dan zul je veel meer met hem moeten ondernemen, dan is een hond uit een showlijn misschien een betere keus als je niet veel tijd heb.

Ook met vakanties moet je rekening houden met je hond. Kan hij mee of moet je een pension voor hem regelen. Pensions zitten vaak overvol met de vakanties, dus je moet op tijd zijn met boeken. De keuze van het ras is iets waarin je je moet verdiepen. Een hond uit de jachtgroep zal zijn neus veel meer tijdens het uitlaten gebruiken en veel meer geneigd zijn om achter wild aan te gaan. Honden uit de terriergroep zijn vaak wat feller naar andere honden en verschrikkelijk volhardend in iets wat ze willen.

Een hond uit de herdergroep is erg gericht op zijn baas en het gezin, maar heeft relatief meer beweging en uitdaging nodig. Al met al best veel om over na te denken dus. Verstandig is het om met je hond naar een hondenschool te gaan.

 
 
Bezoekadres: Middelcoopstraat 71 CULEMBORG
Postadres: Postbus 460, 4100 AL CULEMBORG
Telefoon kantine (uitsluitend voor afmeldingen): 0345-531034
Kamer van Koophandel: 40156134
Erkend door de Raad van Beheer op Kynologisch gebied