Meer weten? Neem contact met ons op of lees meer in onze sectie veelgestelde vragen!  Inschrijven voor de puppy cursus? Klik HIER

Slide Background

Vragen over onze cursussen of lid worden?
Neem snel contact op met onze vrijwilligers.

Slide Background

Op de hoogte blijven van al het nieuws?
Meld je aan voor onze nieuwsbrief .

KCC voorlichting 02

Wanneer in een gezin de keuze is gemaakt om een hondje aan te schaffen, komt meteen de volgende vraag: bij welke fokker moeten we ons hondje gaan uitzoeken? Of halen we misschien een hondje uit het asiel? We beperken ons in dit stukje nu tot de vraag hoe een goede fokker gezocht moet worden.

Belangrijk is het in ieder geval dat je een fokker uitzoekt die uit pure liefhebberij fokt of fokt om de goede raseigenschappen van zijn ras in stand te houden. Koop geen hond bij fokkers waar de puppen in de schuur geboren worden en daar acht weken verblijven. De eerste weken van een pup zijn van levensbelang. Het is dus belangrijk dat een pup vast went aan allerlei mensen en dieren, huiselijke geluiden zoals de TV, de stofzuiger, enz. Een pup die in de schuur zijn eerste weken doorbrengt, mist al deze ervaringen en begint bij zijn nieuwe eigenaar dus met een flinke achterstand. Een goede fokker zal je ook het hemd van het lijf vragen als je gaat informeren voor een pup.

De fokker wil natuurlijk dat zijn hondjes op de goede plaats terechtkomen. Ga eerst altijd bij de fokker kijken voordat de puppen geboren zijn. Je kan zo kennismaken met de fokker en ziet meteen hoe de puppen de eerste weken van hun leven zullen doorbrengen. Aan de liefde voor zijn eigen honden zul je de beste fokker eruit halen. En staat de moederhond je aan, dan zul je zeker een leuke pup kunnen gaan uitzoeken. Ga een aantal keren kijken als de puppen geboren zijn en maak pas je keuze als de puppen 6 of 7 weken oud zijn. Er zijn tegenwoordig steeds meer fokkers die een puppentest laten uitvoeren om zo het juiste hondje bij de juiste eigenaren te kunnen plaatsen. Al met al eigenlijk wel wat uitzoekwerk, maar het gaat tenslotte wel om een kameraad waar je vele jaren plezier van zult hebben.

 
Bezoekadres: Middelcoopstraat 71 CULEMBORG
Postadres: Postbus 460, 4100 AL CULEMBORG
Telefoon kantine (uitsluitend voor afmeldingen): 0345-531034
Kamer van Koophandel: 40156134
Erkend door de Raad van Beheer op Kynologisch gebied