KC Culemborg

Opvoeding A

Na de puppycursus of de startercursus kun je je inschrijven voor de A-cursus. Ook hier ga je werken aan een goed opgevoede hond, waarbij steeds het gewenste gedrag beloond wordt. De meeste honden zullen in deze periode gaan “puberen”, zodat het nu extra belangrijk is om door te gaan met trainen!

Oefeningen tijdens deze cursus zijn o.a.: komen op bevel, volgen (lopen met aandacht voor de baas en zonder te trekken), het commando “blijf” en apporteren. Door veel te oefenen, tijdens de cursus maar ook thuis, zul je merken dat je hond steeds beter naar je gaat luisteren! En door veel met je hond bezig te zijn krijg je een goede band met je hond.

Verder wordt er aandacht besteed aan het contact tussen de honden onderling. En ook nu kun je weer met vragen over je hond terecht bij je trainer. In 12 lessen werk je toe naar een examen; als je daarvoor slaagt mag je met je hond doorgaan met de B-cursus.

Puppy cursus

Natuurlijk kun je in een boek lezen hoe je een pup moet opvoeden, maar het is veel leuker en beter om naar puppycursus te gaan. Op de puppycursus kun je bovendien met allerlei vragen over je pup bij je trainer terecht. Een jonge pup moet op een prettige rustige manier kennismaken met de wereld om hem heen. 

Vooral in de eerste 3 maanden van zijn leven (de “socialisatieperiode”) moet je je pup overal aan laten wennen. Wat moet je pup allemaal leren? Mensen en andere dieren zijn leuk (maar niet om in te bijten of na te jagen)! Je pup moet zindelijk worden, even alleen kunnen zijn en niets vernielen. En natuurlijk wil je graag dat jij als baas steeds meer aandacht van hem krijgt! Door het gewenste gedrag veel te belonen en het spelenderwijs aanleren van een aantal basisvaardigheden wordt jouw pup een superhond!

Gedurende de zomerperiode is er nog een extra puppycursus van ongeveer 6 lessen, zodat je met je nieuwe pup niet tot het najaar hoeft te wachten. Na de puppycursus van 12 lessen kun je doorgaan met de A-cursus. Na het volgen van de “Opstap”-cursus van 6 lessen kan je doorgaan met een puppycursus van 12 lessen. Zie voor de inschrijving voor een vervolgcursus het “Stappenplan” op de site.

Starter

Is je hond te oud voor de puppycursus, dan kun je de Startercursus volgen. Deze cursus is speciaal voor honden die de puppyleeftijd zijn ontgroeid zodat ze op latere leeftijd nog een cursus kunnen volgen. Bijvoorbeeld asielhonden, herplaatsers en/ of honden die al verkeerde gewoontes hebben aangeleerd.

Aandacht krijgt vooral de opvoeding van de hond en de relatie tussen baas en hond. Oefeningen die onder meer aan bod komen zijn: wandelen zonder trekken, komen op bevel, vooruit sturen, en de omgang tussen de honden onderling. Na de Startercursus kun je doorgaan met de A-cursus.

Contact en info

Op zoek naar meer informatie over de kosten, om in te schrijven, voor ledenzaken of om contact met ons op te nemen? Bezoek onze servicedesk.

Nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Schakel javascript in om dit formulier in te dienen

Activiteiten, wedstrijden en examens
onze activiteiten

Activiteiten, wedstrijden en examens

Onze vereniging organiseert met regelmaat wedstrijden en examens of andere activiteiten zoals workshops. Blijft op de hoogte door je aan te melden voor onze nieuwsbrief.